Skip to content →

lagen en landschappen – voorbereidingen zomerexpositie JJAMMS

Met de JJAMMS leden Mariēl van Schravendijk, Jolanda Kanters en Jos Franke heb ik een groepsexpositie in Kunstcentrum De Kolk in Spaarndam.
Ik heb er hard voor gewerkt. Door de workshops bij het Grafisch Atelier Haarlem ben ik helemaal in de ban geraakt van de houtdruk. Een klein oppervlak, het werken in lagen, de inkt die ik zelf maak, het hout dat meewerkt in de afbeelding. Ik vind het echt te gek.

Lagen en landschappen is mijn thema. 
Ik begin met de bomen. In alle soorten en maten, onze levensbron op aarde. De bomen heb ik ooit een keer vastgelegd in een schets of op een foto. In de houtdruk probeer ik het karakter van de boom zoveel mogelijk in de kleuren en vorm terug te laten komen. 

Het werken met inkt is heel anders dan met verf. De intensiteit, het taaie en plakkerige, het is een haat-liefde verhouding. Naast de bomen-serie vind je van mij landschappen en landschapjes opgebouwd uit inktlagen. 

Opening 10 juni om 15.00 uur met inleiding door Adriaan Brand
De Salon op 17 juni om 15.00 uur 
Omdat de galerie klein is vindt dit plaats in de Oude kerk, Kerkplein 1 in Spaarndam. 

De expositie is van 9 juni t/m 8 juli te zien.  

Volg jjamms.art op Instagram 🙂

 

Published in beeldend werk exposities nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *