Nieuws over o.a. exposities en publicaties
Volg mij voor het meest verse nieuws op aureentekent

Beer is los te koop als prentenboek

Op vrijdag 29 mei 2023 werd in het Teylers Museum het eerste exemplaar van Beer is los als prentenboek overhandigd aan suppoost Frank. Het rode katje Bram is erg nieuwsgierig en springt op een donkere nacht uit het schilderij. Hij plaagt Grottenbeer en dat vindt de beer niet leuk! Een spannende achtervolging door het museum volgt.
Suppoost Frank speelt ook een rol in het boek en werd herkend door kinderen die op bezoek kwamen. Nieuwsgierig stelden zij vragen. Hij was dan supertrots!

Aureen Harthoorn en Fieke Kroon van Teylers Museum hebben dit boek samen gemaakt voor kleuters en hun ouders of leerkrachten.
Met veel plezier heb ik aan de tekeningen gewerkt. Het interieur, de voorwerpen, de collectie, de hele sfeer van het oudste museum van Nederland vond ik zo inspirerend! Het kostte me geen enkele moeite om de scènes voor de prenten te bedenken. Ik merkte ook dat verhalend tekenen mijn grote kracht is.
In eerste instantie is het verhaal online verschenen voor gebruik op scholen. Nu is er ook een mooi gebonden boek uitgegeven door Teylers Museum. Leuk om voor te lezen voorafgaand aan een bezoek aan het museum of na afloop!

Het boek is te koop in de museumwinkel van het Teylers Museum, Spaarne 16 in Haarlem.
Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Leuk om te weten! In de zomervakantie 2023 worden rondleidingen gegeven voor kinderen vanaf 3 jaar
met Beer is los! Kijk bij de activiteiten op de website van Teylers Museum.

Wie hebben aan Beer is los gewerkt?
Tekeningen: Aureen Harthoorn
Tekst: Fieke Kroon
Vormgeving: Debbie Saul
Drukker: Style Mathôt Haarlem
Uitgever: Teylers Museum

2023

Leporello’s te koop in de Pakje Kunst automaat in de St Bavo / Grote Kerk in Haarlem.